Blog Post

Unieke samenwerking tussen Erna Kolkman en Carlo Straver

Unieke samenwerking tussen Erna Kolkman en Carlo Straver

Wat begon met een vraag van Erna om bij Carlo in zijn kookstudio in Pijnacker een lezing te mogen geven over spijvertering, is uitgegroeid tussen een samenwerking op het gebied van orthomoleculaire kennis en de kennis van koken en het op de juiste manier toepassen van recepten.

Het kwam eigenlijk omdat Erna in haar eigen praktijk steeds meer vragen kreeg, hoe je een product, zoals asperges, biet, champignons, etc het beste kan bereiden. Erna kan best lekker koken, maar ze is geen kok en toen kwam het idee bij haar op om een professionele chef-kok te raadplegen. Carlo is een bekende in de regio Pijnacker-Nootdorp en ver daarbuiten en heeft ruim 40 jaar ervaring in de culinaire wereld en geeft al 30 jaar kooklessen en -cursussen. De link werd al snel gelegd en de samenwerking is nu een feit. Ieder op eigen vakgebied, en dat maakt deze combi zo uniek. Deze ‘wandelende databanken’ zijn goed voor ontelbare tips en inzichten om iedereen gezond en lekker te laten koken en eten. 

Unieke samenwerking

Erna geeft extra informatie bij een recept Carlo, van bijvoorbeeld een salade van paddenstoelen met een dressing van honing en verse tijm. Zij kan dan uitleggen waarom champignons en shitake zo goed zijn voor je darmen en wat de honing doet tijdens de spijsvertering. 

3 Comments

  • Ida

    Wat een ontzettend leuk, lekker, informatief en mooi vorm gegeven kookboek. We proberen elke week weer een nieuw recept. Leuk om te lezen wat voeding kan doen. En hoe leuk is om naast lekker te eten ook nog het gevoel te hebben gezond bezig te zijn.

  • Mary

    Ik kijk alweer uit naar het volgende hoofdstuk. Dat bewijst wel dat ik het leuk vind. Prachtig vormgegeven boekwerk. Met mooi filmpjes. Dat is een mooi verschil met een gewoon kookboek. En begrijpelijke uitleg over de voedingstoffen. Als voorbeeld, ik kocht altijd uit gewoonte gewone champignons. Na lezen van hoofdstuk 1 ben ik helemaal gek op paddenstoelen. Erg lekker en goed voor het lichaam. Kan niet wachten op de rest. Maar ook wel goed dat het in stukjes aangeleverd wordt. Anders wordt het heel veel en dan lees ik misschien over hele waardevolle informatie heen. Succes met de rest van het boek. Het inspireert zeker tot lekker en gezond koken.

  • Janny

    Iedere maand kijk ik uit naar het nieuwe hoofdstuk van het e-book Puur & Gezond Leven. De uitleg over voedingsstoffen is leerzaam, het maakt dat ik bewuster mijn eten koop. De recepten zijn verrukkelijk, vers, smaakvol en gezond. Complimenten voor Erna en Carlo jullie passie voor koken en gezonde voeding wordt op een unieke manier op de lezer over gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts