Blog Post

Koken = Koken

Koken = Koken

Koken = Koken

In deze bijzondere tijd waar gezondheid, duurzaamheid en zuinigheid een grote rol speelt kun je zelf veel ondernemen en aanpassen.

Ook wat betreft het zuinig omgaan met gas en elektra kom je dagelijks in aanraking met je fornuis. Hier valt veel te besparen als je even goed oplet. Zo kun je als je aan het koken bent het gas snel laagzetten als je product kookt. De reden hiervan is eigenlijk heel simpel. Water kookt bij een temperatuur van 100 graden Celsius en zal niet heter worden. Dus als je het gas lager zet en het water blijft koken wordt je product gewoon gaar. Hiermee bespaar je aanzienlijk een grote hoeveelheid gas. Dit geldt ook voor je inductie of elektra fornuis.

Deksel op de pan
Ook het gebruik van iets warm maken in een afgesloten pan kun je ook op een laag vuurtje doen. Als je een deksel gebruikt dan wordt de druk in de pan groter en dan blijft het water ook koken. Eenvoudig een natuurkundig verschijnsel wat dagelijks toepasbaar is.

Oven 5 minuten eerder laag
Als je een ovenschotel bereidt kun je makkelijk de oventemperatuur de laatste 5 minuten de temperatuur halveren. De temperatuur blijft in de oven, maar je bespaart op energie.

Als je ons e-book download kun je nog veel meer tips lezen om handig, goed en gezond te koken.

Ook leuk om als kerstcadeau te geven.

Voor slechts € 29,50 voor 12 maanden ruim 800 pagina’s informatie en recepten om echt je voordeel mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts