Blog Post

Wat is gezonde voeding?

Wat is gezonde voeding?

De vraag wat gezonde voeding is wordt ons vaak gesteld. Als een voedingsmiddel als ‘gezond’ wordt verklaard wil dit niet zeggen dat de inname in grote hoeveelheden gezond is of dat het voor iedereen gezond is. Net als bij mensen heeft elk voedingsmiddel  goede maar ook minder goede eigenschappen.

Welke voeding goed voor je is, is mede afhankelijk van je gezondheid, eventuele gezondheidsklachten of ziekten, je leefstijl of bijvoorbeeld je leeftijd.
Tijdens ziekte of herstel, zwangerschap, een stressvolle periode of in de opgroeifase kan ons lichaam meer behoefte hebben aan bepaalde voedingsstoffen dan op andere momenten. Denk bij ziekte en herstel aan de inname van voldoende eiwitten of bij zwangerschap aan de verschillende vitamines en mineralen maar ook de vetzuren spelen dan een belangrijke rol . Tijdens de zwangerschap ben je als moeder dé voedingsbodem voor je kindje.
In een stressvolle periode kan het goed zijn om op de inname van bijvoorbeeld magnesium te letten of de voedingsstoffen die een rustgevende uitwerking hebben wat vaker te nuttigen. Of is je weerstand verminderd en wil je het immuunsysteem ondersteunen en reguleren? Zo zijn er altijd er tal situaties te bedenken.

Het antwoord op bovenstaande vraag is per persoon verschillend. Wat wel voor iedereen geldt is te zorgen voor een goede balans. Een goede balans in je voeding, leefstijl, tussen spanning en ontspanning en beweging. Met Puur en Gezond Leven delen we onze kennis en passie voor lekker en gezond eten.

Related Posts