Blog Post

Sneeuw, vorst en thermofood

Sneeuw, vorst en thermofood

We hebben weer echt winterweer met sneeuw en vorst. Het ziet er allemaal zo mooi uit. Een goede reden om wat vaker naar buiten te gaan voor een extra lange wandeling met onze hond. En dan ook nog de zon erbij zorgt voor dat ‘wintersport’ gevoel. Hoe mooi kan het zijn. Ik word er blij van.

Niet voor iedereen is sneeuw en vorst een pretje. ‘Veel te koud’.
Een warme zomer is voor velen van ons een geliefdere periode.
Weet je dat je behalve jezelf kunt kleden op kou ook met je voeding kunt zorgen voor meer warmte? Hiermee bedoel ik niet alleen de temperatuur van je voeding maar het verwarmende effect van de voedingsstoffen zelf. Thermo food. Kruiden als gember, kaneel, peper, anijs, rozemarijn en venkelzaad bijvoorbeeld hebben een verwarmend effect. Groente als wortel, boerenkool, ui, venkel en de pastinaak hebben dit verwarmende effect ook. Maar ook melk en cacao.

Vroeger kregen we na het schaatsen, wanneer we verkleumd thuis kwamen, een beker warme melk met anijs of zelfgemaakte chocolademelk. Dus niet alleen de hitte van de drank zelf maar ook de ingrediënten zorgden voor het verwarmende effect weet ik nu. Of de winterse stamppot peen en ui of boerenkool.

Koude heeft ook een stimulerend effect op ons immuunsysteem, zorgt voor een betere calorieverbranding en is gunstig voor de kwaliteit van onze slaap. Allemaal redenen om extra naar buiten te gaan en te genieten van dit mooie winterweer.

Related Posts