Blog Post

Lentekriebels

Lentekriebels

Het voorjaar is weer begonnen en de zomertijd is ingegaan. Met de eerste zonnestralen krijgen we weer zin om naar buiten te gaan. De tuin weer aan te pakken, het balkon of terras weer te voorzien van vrolijke lentebloeiers. Voor sommige reden om de voorjaarsschoonmaak te houden.
Het voorjaar geeft ons energie en we hebben er weer zin in!

Maar hoe zit het met de voorjaarsschoonmaak van ons lichaam?
Zoals elk seizoen haar eigen klimaat heeft ook elk seizoen een ander eet- en leefpatroon. In de wintermaanden eten we wat stevigere kost om onszelf te verwarmen en verblijven we wat meer binnenshuis. In het voorjaar gaan we weer actiever naar buiten en zetten we de voorjaarsgroente weer meer op tafel. De groene bladgroente als spinazie, andijvie, raapstelen, snijbiet, verse kruiden of sla.
De groene bladgroenten hebben de groene kleur te danken aan chlorofyl. Het stofje dat zorgt dat planten zonlicht om kunnen zetten in energie. Hoe meer chlorofyl een plant bevat hoe donkerder groen van kleur. Chlorofyl heeft een ontgiftende werking. Het ondersteunt de lever bij het ontgiften, reinigt de darmen door schadelijke stoffen te binden, bevordert de aanmaak van onze rode bloedcellen wat ten gunste is voor het zuurstof transport in ons lichaam. Het wordt ook wel onze innerlijke deodorant genoemd daar het lichaamsgeurtjes en een slechte adem helpt aanpakken.
Allemaal redenen om de groene bladgroente extra op het menu te zetten. En dan het gehele jaar lekker volhouden!

Related Posts